Frankenau en omgeving

Frankenau en omgeving | rust, ruimte en gezelligheid

Frankenau

Frankenau is het dorp op +/- 800 meter. Er wonen en werken hier super aardige, hulpvaardige mensen. Frankenau is de plaats waar het gemeentehuis staat voor de bijbehorende dorpen Allendorf, Altenlotheim, Dainrode, Ellershausen en Louisendorf. Al deze plaatsen, “Ortsteilen” genoemd liggen binnen het “Naturpark Kellerwald” en bovendien aan de grens van het “National Park”. Het National Park Kellerwald-Edersee is een 57,24 km² groot park in het noordelijke deel van het middelgebergte Kellerwald met bossen in het district (Landkreis) Waldeck-Frankenberg, in de deelstaat Hessen. Het park is in 2004 erkend door de International Union for Conservation of Nature and Natural Resources (IUCN). Het Kellerwald en de andere beukenbossen van het park zijn in 2011 erkend als werelderfgoed door de UNESCO. Vanuit het huis loop/fiets je zo het park in.

Het Feriendorf Frankenau waar het vakantiehuis is gelegen op een parkachtige terrein, zonder hekken, slagbomen, pasjes oid en direct grenzend aan Nationalpark Kellerwald- Edersee.

Frankenberg

Frankenberg is de eerste nabije grotere stad op 12 km van het vakantiehuis.
Het is een stad vol historie, gelegen op een berg langs de rivier Eder. Voor de grotere boodschappen kunt u hier terecht. Frankenberg heeft een opvallend Rathaus met tien torens. Op de begane grond van dit Rathaus wordt nog elke zaterdagochtend een markt met lokale producten gehouden.

Winterberg

Winterberg is de bekende toeristische plaats in Hoogsauerland. Winterberg is vanuit Nederland het dichtstbijzijnde ski- en wintersportgebied. In het skigebied zijn 82 ski- en rodelpistes, 55 skiliften (waaronder 6 stoeltjesliften), er zijn meer dan 150 sneeuwkanonnen, ook zijn er 37 kunstmatig besneeuwde pistes en 180 kilometer aan langlaufroutes. Naast het skigebied heeft Winterberg ook een tweetal skischansen en een officiële rodel- en bobsleebaan. Ook buiten de winterperioden zijn er genoeg indoor- en outdoor activiteiten in deze levendige toeristenplaats.

Willingen

Willingen is een toeristische plaats en biedt in elk jaargetijde een keur aan recreatiemogelijkheden. Vrijwel het hele jaar kan er geschaatst worden op de overdekte ijsbaan. Voor de waterliefhebbers is er het subtropische Willinger zwemparadijs met 3 super  glijbanen en gratis sauna. Met de kabinelift kunt u naar de top van de hoge Ettelsberg, waar u in Sigi’s berghut, zomer en winter, veel lol kunt beleven. Tevens trekt Willingen eveneens veel skiërs en snowboarders aan vanwege de grote variatie aan afdalingen. Bekend in Willlingen is het jaarlijkse WK-schansspringen.

Kassel

Kassel is een grote stad, gelegen in de deelstaat Hessen aan de Fulda. Het is het enige stedelijke centrum in het noorden van Hessen en geldt daarom als het economische en culturele zwaartepunt van de regio. De stad is over de hele wereld vooral bekend vanwege de documenta, een vijf-jaarlijkse kunstmanifestatie met eigentijdse kunst. Ook de Wilhemshöhe is zeer de moeite waard.

Fritzlar

Fritzlar ligt in het centrum van Duitsland, iets ten westen van het geografisch middelpunt. Fritzlar ligt ten oosten van het bos Kellerwald en ten zuiden van het bos Habichtswald en het Natuurpark Habichtswald waar het park Wilhemshöhe bij hoort. Een hele mooie plaats met mooie kerk en vakwerkhuizen.

Korbach

Korbach ligt op +/- 28 kilometer van het huis. Een leuk plaatsje om te bekijken en een beetje te shoppen. De mooie, oude stadskern met veel vakwerkhuizen, gotische kerken en pakhuizen zijn de moeite waard om te bekijken. Korbach was een belangrijke handelsstad, kreeg in 1188 stadsrechten en was lid van de bond van Hanzesteden. In de middeleeuwen was er een frankisch koningshof. Uit die tijd dateren nu nog de dubbele stadsmuren. Iedere dinsdag en zaterdag zijn er rondleidingen door de historische binnenstad

De Edersee

De Edersee is van de grootste en schoonste stuwmeren van Duitsland. U kunt er omheen fietsen, (motor) rijden, zwemmen, zeilen, een bootje huren, vissen. Rondom de Edersee vindt u diverse bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld Schloß Waldeck, de kabelbaan, het schitterende Wildpark, diverse strandjes, de Spermauer, E-on waterkrachtcentrale.