Voor kids

Voor kids | en voor papa’s en mama’s natuurlijk…

Tot een jaar of 14 

Voor kinderen tot een jaar of 14 is de omgeving een waar paradijs voor sport en spel. Zowel binnen als buiten! In het huis zijn allerhande spelletjes aanwezig van schepjes en emmertjes tot stelten, uno, springtouwen, scrabble, jenga, drakenwraak, schaken, dammen, voetbal, etc, etc. In de omgeving heb je vele speeltuinen, zwembaden, wildparken en andere zaken. Zie hieronder voor een opsomming

Voor de teeners

Zijn de kids sportief dan is er genoeg te doen. Zoals paardrijden, tennissen, squashen, kanoën, mountainbiken, skaten, hochseilen (door bomen klimmen), skiën rodelen, grottentochten, zeilen, boogschieten, wandklimmen, karten, bowlen, surfen, mini-, boeren of normale golf etc, etc.. Voor oudere kinderen die zoeken naar vertier, disco’s, bars of willen “chillen” is het park en de omgeving minder geschikt.

Fort Fun

Voor alle leeftijden is het “Fort Fun”, een zeer groot pretpark op ongeveer 1,5 uur rijden

Huifkartocht Kellerwald

Op loopafstand van onze vakantiewoning, ligt de manege Kellerwald. Deze manege biedt huifkartochten in het Nationalpark en paardrijlessen aan voor groot en klein.

Paardrijden en paardrijles 
In het Feriendorf is een manege met een verscheidenheid aan activiteiten. Naast het ponyrijden voor de kleinsten, zijn er ook individuele lessen te nemen of in een groep. Tevens worden tochten te paard naar de Edersee georganiseerd

 

Zomerrodelbaan Edersee

Met een lift wordt men 250 meter omhoog getrokken om vervolgens naar beneden te gaan op de langste rodelbaan van de regio. Verder minigolfen, buiten spelen, een trampoline, een nautic jet, een dierenknuffelweide, bungee jump, een uitzichttoren en een gezellig terras.

Wildpark Edersee

Het Wildpark Edersee is een fantastisch bosgebied waar je de herten uit je hand kunt laten eten (voer kopen bij ingang), elke dag schitterende roofvogelshows zijn en vele andere dieren in het wild te bewonderen zijn. Bovendien is er een leuke speeltuin bij voor de kleintjes. In het wildpark ziet u niet alleen vossen en lynxen, maar ook wolven, moeflons, wilde zwijnen, roofvogels en exotische dieren. Het is voor alle kinderen een belevenis om met de dieren vriendschap te sluiten in de knuffelweide. De dagelijkse roofvogelshow is een onvergetelijke gebeurtenis. Bij het Wildpark ligt ook de “Hochseilgarten” en het boomkromenpad.

Wildpark Willingen

Wild- en Freizeitpark Willingen ligt op circa 40 km van Frankenau. Dit park bestaat uit een aantal verschillende onderdelen:

  • Een Wildpark, met een grote varieteit aan dieren.
  • Een Valkerij, met zowel papagaaien als roofvogels
  • Dinoland, met veel dinosaurusmodellen.
  • Een Sprookjesbos.

In het wildpark ziet u de dieren die u ook gewoon in de Hessische bossen tegen kunt komen, zoals herten en wilde zwijnen. Daarnaast heeft het park ook nog wat exotische dieren zoals Berber-apen en papagaaien. Ook roofdieren zijn uiteraard van de partij: Wildkatzen en bruine beren. Zoals de meeste dierenparken, heeft ook het Wildpark-Willingen een z.g. “Streichelwiese”, een gebied waar men gewoon tussen de dieren kunt lopen en de dieren aan kunt raken.
Het wildpark is het gehele jaar geopend, met uitzondering van de donderdagen. Het park sluit op het moment dat het donker wordt. Daarnaast zijn er alleen in de maand februari geen voorstellingen met roofvogels.
Wildpark Frankenberg

Wildpark-Frankenberg ligt op 12 km van Frankenau.
De toegang tot Wildpark-Frankenberg is het gehele jaar door gratis, evenals het parkeren.
Voer voor de dieren kan bij de ingang van het wildpark gekocht worden.
Een zeer groot deel van de dieren los loopt en mag gevoederd worden. De meeste dieren zijndan ook goed gewend aan mensen, waardoor velen zich makkelijk laten aaien.
De bekende “Ederhöhenweg” loopt voor een deel door dit dierenpark, waardoor het
bekijken van wild van zeer nabij mogelijk is. Een bijzondere gebeurtenis voor jong en oud is de dagelijkse voedering om 14:00 / 15:00.


Boomkronenpad Edersee

Direct aan de zuidoever van de Edersee gelegen in het nationalpark Kellerwald wordt voor de bezoekers een prachtige afwisseling geboden, tussen enerzijds het diepe groen van de beukenbomen en het donkere blauw van het water midden in de fascinerende natuur.
Vanaf hier heeft men schitterende uitzichten. De TreeTopWalk is ontworpen voor alle leeftijdsgroepen. Ouders met kinderwagens kunnen het 250m lange pad tussen de bomen door eenvoudig en veilig gebruiken.

Zwemmen

Heloponte in Bad Wildungen

Een binnen- en buitenbad, peuterbad, glijbaan, restaurant

 

Centerparc Hochsauerland Medebach

Een luxe subtropisch zwemparadijs van Centerparcs. Glijbanen, wildwaterbaan.

Ideaal voor het hele gezin. Je kunt gewoon het terrein oplopen en aparte kaartjes kopen bij het zwembad (dus niet bij receptie)

 

Lagunenbad Willingen

Een groot binnenzwembad met 3 glijbanen, buitenbad, bad voor kleine kinderen.

Mooie sauna is inbegrepen in de entreeprijs

 

Open lucht zwembad Löhlbach

Eenvoudig buitenbad met glijbaan en ligweide

 

Open lucht zwembad Vöhl

Leuk, eenvoudig buitenbad, glijbanen en ligweide

 

Camping Teichman

Een camping waar je heerlijk kunt zwemmen, spelen en chillen.

De camping oplopen en na de winkel links is het strandje met speeltuin en bar

 

Edersee

Het grootste buitenzwembad is natuurlijk de Edersee.

Zuiver water

 

Maisdoolhof

Een echte belevenis is het doolhof van het maislabyrinth. Er is ook maiszwembad, een outdoor slalombaan met Go karts, tractorrondrit, springkussen, speelplaats, kinderboerderij.

 

Rodelen

Rodelen kun je bij de Edersee, in Winterberg en Willingen

 

Aquapark Edersee

Het aquapark is een waterspeelplaats. Hier is de Edersee nagemaakt in miniformaat.
Deze locatie, waar je geen entree voor hoeft te betalen, is voor kleine kinderen een speelparadijs. Het is prima te combineren met een bezoek aan de stuwdam.

 

Hochseilen (hoog door de bomen klimmen)

Hochseilen is het klimmen op hoogte door de bomen. Met touwen, over wankele boomstammen etc. leuk om te doen voor iets grotere kinderen (vanaf 12 jaar) en stoere ouders zonder hoogtevrees.

 

Hochseilgarten Bad Wildungen

Aan de rand van het kuurpark van de stad Bad Wildungen is een Hochseilgarten. Vanaf de binnenstad is het park in slechts enkele minuten te bereiken. Centraal gelegen, maar toch in het groen. De Hochseilgarten bestaat feitelijk uit drie elementen. Het Lowropeparcour, de klimwand, en de oorspronkelijke Hochseilgarten. Over drie etages en hoogtes tot 18 meter!

 

Winterberg

Als u naar Winterberg rijdt richting de skipistes komt u vanzelf lang de Hochseilgarten.

Ook jongere kinderen kunnen hier klimmen

 

Edersee

Bij het Wildpark Edersee ligt een hele mooie Hochseilgarten met diverse moeilijkheidsgraden

 

Speelplaats Schmittlotheim 
In Smittlotheim, op +/- 8 kilometer van het huis,  aan de rand van het National Park Kellerwald-Edersee, heeft men een gebied ingericht met hutjes met lokale informatie, een mooi grasveld met daar omheen een aantal bankjes, een aantal waterpartijtjes en een grote vijver. Een ideale lokatie voor mensen met kleine kinderen.  Er is voldoende parkeerruimte aanwezig. Vanaf deze lokatie beginnen ook een aantal wandelroutes, zowel kortere als langere. Direct naast deze lokatie ligt hotel-restaurant “Zum Elzenbach”, waar u bij mooi weer heerlijk op het terras kunt zitten.

 

Binnen speeltuin Lilalu Korbach

Het Lalelu Abentuerland is een geheel overdekte speelwereld voor kinderen. Dus: ideaal voor de dagen dat het weer een keer tegenzit. Minicart, trampolines, klimwand, klim-labyrinth, vulkaan, springkussens, hochseilgarten. Op onregelmatige basis zijn er ook extra’s, zoals schminken, shows en natuurlijk de feestelijke activiteiten tijdens de schoolvakanties en met Pasen, Kerst, Haloween, Karnaval, etc. Er is ruime gratis parkeergelegenheid aanwezig.

 

Karten

Er zijn 2 kartbanen bij Winterberg. Een indoorkartbaan bevindt zich in Neu-Astenberg. De andere kartbaan is buiten Winterberg, richting Niedersfeld. Deze kartbaan bestaat uit een indoor kartbaan met een 300 meter lang parcour en een outdoor kartbaan van 850 meter. Verder is er een panoramabistro met uitzicht op de indoorkartbaan en zijn er race-simulatoren, speelautomaten en een kinderbaan met tractoren.

Down hill skelteren

In skigebied Ruhrquelle, net buiten Winterberg kun je ook met een skelter de piste af. Dat is weer eens wat anders dan op ski’s of met een snowboard. Met een ankerlift wordt de skelter omhooggetrokken en vervolgens is het naar beneden gaan! Helm verplicht, maar de skelter heeft schijfremmen

Bowlen

In Frankenberg en in Bad Wildungen bij het zwembad Heloponte is een bowlingbaan

Wandklimmen

In Willingen kan je wandklimmen. In dezelfde buurt zit de glasblazerij en rodelbaan

Glasblazen

Als u wilt ervaren hoe al honderden jaren de traditionele glasblaaskunst wordt verricht is dit een leuk attractie om naar toe te gaan. Met de nodige hulp van de aanwezige deskundigen kunnen kinderen ook hun eigen stuk glaskunst ontwerpen en maken. Daarnaast is er een tentoonstelling met wat men allemaal van glas kan maken.
Grotten

Het Kuprfererzbergwerk in Bergfreiheit is de oudste kopermijn in Hessen. In 1969 is men begonnen met de bouw van het Besucherbergwerk en is in de te zien hoe in het verre verleden het koper werd gedolven. Geopend van woensdag t/m zondag, alsmede op feestdagen, in de periode 01-april t/m 31 oktober.

Ook in Willingen kan men grotten/mijnen bezoeken

Schaatsen

IJsbaan in Willingen.

In de herfst/winter biedt de 30x 60 m grote overdekte, ijsbaan afwisselende ijspret. Schaatsen zijn te huur. Ook in Bad Wildungen bij het zwembad is een onoverdekte ijsbaan

Midgetgolf

Abenteuer-Golf am Viadukt Willingen
Het is geen gewoon golf en het is geen minigolf. Op deze speciaal voor Willingen gebouwde golfbaan met 16 holes zijn de regels echter wel hetzelfde: met zo weinig slagen het hele parkoers rondkomen. De golfbaan ligt direct onder het Willinger viaduct.

Boerengolf

Voor de oudere kinderen is er boerengolf in Korbach. Met een grote bal en een golfstok loop je door een weiland en probeer je met zo weinig mogelijk slagen de bal in de emmer te krijgen

Kanoën

De Eder is de natuurlijkste en snelst stromende kanorivier in Hessen. De eendaagse tocht start in Affoldern (aan de oostkant van de Edersee) en eindigt in Anraff, Fritzlar of Niedermöllrich. Een tweedaagse tocht eindigt in Grift.

Trolly

Met de lorry langs de Edersee. (21 km)
Met de Eder-draisine kunt op een lorry per spoor van Affoldern naar Hemfurth en weer terug.
De route langs een stuk van de oever van de Edersee en is twee kilometer lang. Voor een normale fietser is de heen- en terugreis dus in 40 minuten te doen.

E-on waterkrachtcentrale

Aan de oostkant van de Edersee bevindt zich de E-on waterkrachtcentrale. Met de kabinebaan kunt u naar boven

Kastelen

Schloss Friedrichstein

Hoog uittorend boven Bad Wildungen ligt “Schloss Friedrichstein”. Dit was van oorsprong een burcht uit de Middeleeuwen, maar werd in de 19e eeuw in Barok omgebouwd. Tussen 1663 en 1714 werd het slot gebruikt als residentie voor de Graven Von Waldeck. Tegenwoordig bevindt zich het “Jagd- und Waffenmuseum” van het Staatmuseum Kassel in het slot. Het grootste deel van de collectie is de zg
“Turkenbeute”. Deze werd door Hessische en Waldeckischen troepen bij de slag om Wenen (1683) en Belgrado (1717) veroverd werd. Op vrijdag betalen de kinderen geen entree

 

Schloss Waldeck

Hoog op de berg en uitkijkend over de Edersee ligt slot Waldeck. Koningin Emma heeft hier gewoond. Bereikbaar per auto of per kabelbaan

 

Schloß Wewelsburg.

Als u over de A44 naar ons vakantiehuis rijdt ziet u vlak bij de luchthaven Paderborn dit kasteel aan uw linkerhandliggen. Een idyllisch kasteel, het enige driehoekige kasteel van Duitsland, waar tegenwoordig het Kreismuseum Wewelsburg in is gevestigd.

 

Kabelbaan

Schloss Waldeck is te bereiken per auto maar ook per idyllische kabelbaan

 

Tubing Winterberg

De Tubingbaan ligt naast de piste aan de Astenstrasse. U neemt plaats in een grote band (soort binnenband van een vrachtauto) en gaat over de speciale baan naar beneden. De baan is van kunststof waar her en der matten zijn gelegd om de snelheid er uit te halen, anders zou het te hard gaan. Al glijdend en draaiend gaat het naar beneden en daarna kan aan een volgend rondje worden begonnen. Met een lift wordt U weer naar boven gebracht. Een helm wordt verstrekt en is verplicht, het is niet gevaarlijk, maar tijdens het tochtje naar beneden is er geen controle over de snelheid en het draaien van de band.

 

Surfen

Aan de Edersee kan men afhankelijk van de windrichting kiezen tussen verschillende sporten. Daarbij is Bringhausen omwille van de grote baai en de lichte, constante wind de optimale plek voor beginners.
Bij een westelijke of oostelijke wind wordt er echter eerder de voorkeur gegeven aan het bekken van Waldeck, dat het grootste deel van de Edersee inneemt. De Edersee wordt door surfers vergeleken met het thermiekgebied van het Gardameer